Snabbt och enkelt med fiber

SB Bredband är byggt med den senaste och kraftfullaste bredbandstekniken, fiberoptik, hela vägen in i lägenheten för att vara framtidssäkert. Här kan du läsa lite mer om vad som är så bra med fiber och vårt öppna nät.

Hög hastighet oavsett avstånd

Den stora fördelen med fiber är att den är gjord av glas. Det gör det möjligt att sända informationen via ljussignaler med ljusets hastighet. Elektriska signaler försvagas snabbt med ökande avstånd, men ljussignalen i en fiberoptisk kabel förblir nästan oförändrad. Det innebär att även den som bor långt från själva anslutningspunkten får en lika bra hastighet som den som bor nära.

Själva fiberkabeln har en närmast obegränsad kapacitet. Idag är maxhastigheten i vårt nät 1 000/1 000 Mbit. Det beror på att den aktiva utrustning som sitter i varje ände av fiberkabeln är gjord för max 1 000 Mbit/s. I lägenheten utgörs den aktiva utrustningen av fiberomvandlaren som sitter i bredbandsskåpet. Den gör om ljuset i fiberkabeln till elektriska signaler som din tv och dator kan hantera.

Stor valfrihet

Svenska Bostäder har valt en modell med ett så kallat öppet nät. Det ger dig som bor hos oss största möjliga valfrihet. Vår samarbetspartner, kommunikationsoperatören Zitius, ansvarar för att det finns ett brett utbud av tjänster och tjänsteleverantörer i nätet som du kan välja mellan. Zitius ansvarar även för själva driften av nätet.

Se hela tjänsteutbudet, jämför olika tjänster och beställ på Zitius webbplats svenskabostader.zmarket.se

Lägenhetsnätet

Svenska Bostäder har byggt ett lägenhetsnät i de flesta lägenheter. Det har vi gjort att två skäl. Det ska vara enkelt för dig att använda nätet och vi vill säkra kvaliteten på dina tjänster.

Nätet består av dubbla bredbandsuttag som finns i alla rum (ibland även i köket) och ett bredbandsskåp som är själva kopplingscentralen. Skåpet sitter oftast i hallen, nära elcentralen eller i klädkammaren/lägenhetsförrådet.

 

 

​ ​